طريقة عمل الكبدة الاسكندرانى
تعد الكبدة الاسكندرانى واحده من اشهى واشهر الاكلات فى مصر وبالاخص فى محافظه الاسكندريه وتعد طريقة عمل الكبدة الاسكندرانى من اسهل طرق تحضير الكبده واكثرهم اقبالا وتقبلا طريقة الكبدة الاسكندرانى سهله وسريعه والكبده تعد احد مصادر الحديد والتى تقى وتعالج من امراض الانيميا وفقر الدم وكثير من الامراض
وقت التحضير : 15 دقيقة
وقت الطبخ: 15 دقيقة
وقت الطبخ: 15 دقيقة
الوقت الاجمالى :30 دقيقة
عدد الوجبات : 10 افراد
المطبخ: المصرى
عدد الوجبات : 10 افراد
المطبخ: المصرى
مقادير ومكونات الكبده الاسكندرانى
- كيلو كبده بتلو مقطعه شرائح اوقطع
- ثلاثة فصوص ثوم مهروسه
- 1 فلفل رومى احمر مقطع جوليان
- 1 فلفل رومى اخضر مقطع جوليان
- 1 فلفل رومى اضفر مقطع جوليان
- 2 فلفل احمر حار مقطع دوائر صغيره جدا مع وضع البذر لزياده الحراره
- بشر ليمونه
- 2 حبه طماطم
- 2 ملعقة خل
- ربع كوب عصير ليمون
- ملح
- فلفل اسود
- كمون
- بابريكا
طريقة عمل الكبدة الاسكندرانى
اولا تنظيف الكبدة
- تنقع لمده من نصف الى ساعتين فى الخل للتخلص من الدم وتنظيفها مع وضع عصير ليمونه
- تنشل الكبده من الدم الخارج منها حتى تستخدم
ثانيا طريقة التجهيز
- تحضر طاسه غير قابله للالتصاق “تيفال” وتسخن جيدا على النار
- يوضع جزء من الثوم فى الطاسه المسخنه مع الكبده
- تشوح الكبده مع الثوم جيدا
- فى وعاء خارجى يخلط الثوم المتبقى مع الليمون والملح والكمون والفلفل والبابريكا
- يشوح الفلفل الاخضر والالحمر والاصفر والحار مع الكبده على النار
- بعد انتهاء التشويح يضاف الخليط المكون من الثوم والليمون السابق
- تترك لتغلى مره واحده او اثنان على الاكثر حتى تنضج
- تقدم فى طبق عميق وتزين بالشبت والبقدونس
تقديم الكبده الاسكندرانى
تقدم مع العيش البلدى او مع الباجيت
بجانب طبق من السلطه
ملحوظة: يمكن اضافة الزبادى للتتبيله
0 التعليقات:
إرسال تعليق